Kauppakeskus AINOA rakennettiin kolmessa vaiheessa

Tapiolan keskusta on uudistettu perusteellisesti perinteitä ja Tapiolan ainutlaatuista ilmapiiriä kunnioittaen. LähiTapiola toimii sen johtavana kiinteistökehittäjänä ja yksi näkyvimmistä kehitystyön esimerkeistä on kauppakeskus AINOA.

AINOA on täysin uudenlainen kokonaisuus, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä perinteisen kaupunkikeskustan ja nykyaikaisen kauppakeskuksen parhaita ominaisuuksia. Se edustaa modernia arkkitehtuuria ja sen juuret ovat ympäröivässä Tapiolassa, joka on kulttuurihistoriallisesti yksi vanhimmista ja tunnetuimmista puutarhakaupunginosista Suomessa. Tutustu AINOAn liikkeisiin ja palveluihin.

AINOAn ensimmäinen vaihe avattiin lokakuussa 2013, toinen vaihe valmistui maalikuussa 2017 ja kolmannen vaiheen avajaisia vietettiin 24.10.2019.

Kauppakeskus AINOA keväällä 2015.

AINOAn 2. vaihe valmistui maaliskuussa 2017

AINOAn ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 2013. Silloin kauppakeskuksen pinta-ala oli 10 000 neliötä ja asiakkaita palveli 30 liikettä. Myös Tapiola Parkin ensimmäinen osa otettin silloin käyttöön.

Toisen vaiheen avajaisia vietettiin 16.3.2017, jolloin kauppakeskuksessa avautui mm. Stockmannin uusi tavaratalo ja 20 uutta erikoisliikettä. Laajennuksen myötä AINOAn kokonaispinta-ala kasvoi jo 30 000 neliömetriin ja liikkeiden määrä kasvoi 50:een. Pinta-alaltaan AINOA kasvoi samaan koko luokkaan Kampin kauppakeskuksen kanssa.

Uusia ravintoloita olivat mm. Sandro, Street Gastro, Subway, Fafas, Chalupa sekä Tapiolaan jälleen palannut Pizza Hut uuden konseptinsa siivittämänä. Kahvilatarjontaan oman lisämausteensa toivat suomalainen klassikko Fazer-kahvila sekä legendaarinen Kaisan Café, joka oli ollut osa tapiolalaisten arkea jo 80-luvulta saakka. Muita AINOAn toisen vaiheen uusia liikkeitä olivat muun muassa Clas Ohlson, Akateeminen kirjakauppa, Lindex, Nordea, Mobile Clinic, Terveyskauppa Life, Cafe Latte Lifestyle ja XS Lelut. AINOAn terveyspalveluista vastaavat jatkossa Diacor sekä Tapiolan apteekki.

Havainnekuva uudesta AINOA-kokonaisuudesta.

3. vaiheen avaus 2019

Kun Stockmann oli siirtynyt uusiin tiloihin, alkoi AINOAn kolmannen vaiheen rakentaminen. Stockmannin tavaratalo purettiin ja tilalle rakennettiin kauppakeskuksen viimeinen laajennusosa.

AINOAn laajennuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota kauppakeskuksen ja olemassa olevan kaupunkirakenteen yhteensovittamiseen. AINOA avautuu ulospäin jokaiseen ilmansuuntaan muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden Tapiolan kaupunkikeskuksen kanssa. Laajennuksen suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto SARC professori Antti-Matti Siikalan johdolla.

Kokonaisuudessaan AINOA on enemmän kuin kauppakeskus. Se pitää sisällään ainutlaatuista asumista, Suomen laadukkainta pysäköintiä, erinomaiset joukkoliikenneyhteydet sekä monipuoliset kaupan palvelut Suomen suurimman yhtenäisen kävelykeskustan, Tapiolan sydämessä.

Kun AINOAn kolmas vaihe on valmis, kauppakeskuksen pinta-ala on kastanut 50 000 neliöön ja liikkeitä on sata. 

AINOAn kaupallisten tilojen päälle rakennettavat asuinrakennukset tarjoavat helppoa ja laadukasta asumista Tapiolan ytimessä. Tapiolan Kirjokannelta on suorat yhteydet pysäköintiin sekä joukkoliikenteen ja palveluiden ääreen, ja taloyhtiöiden omat pihakannet ja näköalat eri ilmansuuntiin luovat ainutlaatuisen asuinympäristön. Kirjokannen uusimmat talot Taiantaika ja Tammen Taittaja valmistuvat keväällä 2020. Lisätietoa Tapiolan Kirjokannesta löydät osoitteesta www.tapiolankirjokansi.fi.


Kaukokylmä Tapiolaan

Tapiolan AINOA on Espoon ensimmäinen kaukokylmällä jäähdytetty kiinteistö. Kaukokylmää tullaan hyödyntämään myös Tapiolan keskuksen muissa uudistettavissa rakennuksissa. Sen ansiosta alueen rakennusten lämmitys- ja jäähdytysenergian kulutus ei kasva, vaikka rakennusten tilat kaksinkertaistuvat lähivuosien aikana uudistuvassa keskuksessa.
 
AINOA-kokonaisuuden omistajana ja kehittäjänä toimii LähiTapiola.

Lisätietoa:
Juha Mäkelä
Kauppakeskuspäällikkö
juha.makela@lahitapiola.fi
puh. 050 544 2494

Lisätietoa AINOA-kokonaisuudesta: www.ainoatapiola.fi