Tapiola Park - 2000 pysäköintipaikkaa

Tapiolan keskuspysäköinti on Suomen ensiluokkaisinta pysäköintitilaa maan alla. Sen 2000 pysäköintipaikkaa takaavat ettei pysäköintitila Tapiolassa lopu.

Maanalaisen pysäköinnin ja huollon ansiosta ajoneuvoliikenne on mahdollista ohjata maan alle ennen keskuksen aluetta, mikä takaa autottoman kävelykeskustan rakentamisen koko Tapiolan keskuksen alueelle.

Tapiola Parkiin pääsee ajamaan sekä länsipuolelta Etelätuulentieltä että itäpuolelta Tapiolantien suuresta liikenneympyrästä, jonka sisäkehällä on sisäänajo- ja ulosajorampit uuteen parkkihalliin. 

Tapiola Parkista on yhteensä kuusi jalankulkuyhteyttä eri puolille keskuksen aluetta:

  • AINOAn M-taso
  • Tapionaukio
  • Kulttuuriaukio
  • Länsituulenaukio
  • Länsituulenkuja
  • Sammonsilta

Ajo-ohjeet

  • Länsiväylältä lännestä Tapiolan liittymästä: Etelätuulentieltä Tapiola Park -pysäköintihalliin. Ajo Tenniskeskuksen vierestä tien länsipuolelta.
  • Länsiväylältä Helsingin suunnasta Tapiolan liittymästä: Tapiolantien liikenneympyrästä Tapiola Park -pysäköintihalliin.
  • Kehä I:ltäOtsolahden liittymästä Tapiolantie ja liikenneympyrästä Tapiola Park -pysäköintihalliin.
  • Turunväylältä esim. Mankkaan liittymästä: Mankkaantie - Vanhamankkaantie - Koivuviidantie - Kalevalantie - Pohjantie - Etelätuulentie -> Tapiola Park -pysäköintihalliin. Ajo Tenniskeskuksen vierestä tien länsipuolelta.

Saat kaksi tuntia maksutonta pysäköintiaikaa Tapiola Parkissa, kun rekisteröidyt AINOA- ja Taskuparkki-sovelluksiin. Maksuttoman ajan jälkeen pysäköinti on 2 euroa tunnilta. Mikäli asioit yli kaksi tuntia, veloitus hoituu automaattisesti käytetyn ajan mukaan. Kuitit saat suoraan sähköpostiisi. Lue lisää Tapiola Parkin pysäköinnistä AINOAn sivuilta.

 

Aukioloajat ja yhteystiedot

Sisäänajo
            Ulosajo 
ma-la
4.45–24
  24/7
su
5.45–24
   

Puhelin: 020 7812 410 / Valvomo - Control Room

Palvelut

Tapiola Parkin tasolla P2 palvelee autopesula Autospa. Autospan kotisivut >>


Oman auton löytäminen pysäköintilaitoksesta

Voit tarkistaa autosi pysäköintipaikan maksuautomaatin näytöltä painamalla näytön viereissä olevaa "Etsi autosi" -painiketta ja syöttämällä pysäköintilipun automaattiin. Automaatin näytöllä näytetään karttakuva, josta näkyy auton sijainti.

 

Tapiola Park on kuuden kiinteistöyhtiön sekä Espoon kaupungin ja Länsimetron omistama kiinteistöyhtiö, jonka suurin omistaja on LähiTapiola. Pysäköintilaitoksen investointi oli noin 115 miljoonaa euroa. Tapiola Park on kokonaisuudessaan Suomen suurin yhtenäinen julkiseen käyttöön louhittu luolasto.

Pysäköintilaitoksen suunnittelussa panostettiin yksityiskohtiin muun muassa tiikkipuuta, liuskekiviä ja taustavalaistuja lasipintoja käyttämällä. Pysäköintihallin seinät sekä ylimmän tason katto ovat ultramariinin sinikseksi maalatut. Tapiola Parkissa on yli 2000 maanalaista pysäköintipaikkaa: 1680 neljässä tasossa (P1-P4), joista kaksi alimmaista metron liityntäpysäköinnin käytössä. Ensin vuonna 2013 avatussa osassa (P0) on 330 maanalaista paikkaa. Liikuntarajoitteisille on varattu 42 paikkaa ja vähäpäästöisille autoille 32 paikkaa. Tapiola Parkin kokonaispinta-ala on 83 470 m2, eli luolastoon mahtuisi esimerkiksi Helsingin olympiastadion tai neljä eduskuntataloa.