Saapuminen Tapiolaan

Tapiolaan pääsee kätevästi niin julkisilla liikennevälineillä kuin omalla autolla, unohtamatta jalankulkua ja pyöräilyä.

Katso alueen yleinen liike- ja opaskartta täältä

Jalankulkukartan löydät täältä.

Ajo-ohjeet autolla

  • Länsiväylältä lännestä Tapiolan liittymästä: Etelätuulentieltä Tapiola Park -pysäköintihalliin. Ajo Tenniskeskuksen vierestä tien länsipuolelta.
  • Länsiväylältä Helsingin suunnasta Tapiolan liittymästä: Tapiolantien liikenneympyrästä Tapiola Park -pysäköintihalliin.
  • Kehä I:ltä: Otsolahden liittymästä Tapiolantie ja liikenneympyrästä Tapiola Park -pysäköintihalliin.
  • Turunväylältä esim. Mankkaan liittymästä: Mankkaantie - Vanhamankkaantie - Koivuviidantie - Kalevalantie - Pohjantie - Etelätuulentie -> Tapiola Park -pysäköintihalliin. Ajo Tenniskeskuksen vierestä tien länsipuolelta.

Saat kolme tuntia maksutonta pysäköintiaikaa Tapiola Parkissa, kun rekisteröidyt AINOA- ja Taskuparkki-sovelluksiin. Maksuttoman ajan jälkeen pysäköinti on 2 euroa tunnilta. Mikäli asioit yli kolme tuntia, veloitus hoituu automaattisesti käytetyn ajan mukaan. Kuitit saat suoraan sähköpostiisi. Lue lisää Tapiola Parkin pysäköinnistä AINOAn sivuilta

Muita pysäköintipaikkoja ovat mm. Kaupinkallion pysäköintihalli (Kaupinkalliontie 7), Heikintori ja Kulttuuriaukio Espoon kulttuurikeskuksen edustalla.

Julkiset liikenneyhteydet

Metro

Metro kulkee kahdella linjalla, joista molemmat pysähtyvät Tapiolassa. Toinen linjoista kulkee reitillä Matinkylä–Vuosaari ja toinen reitillä Tapiola–Mellunmäki.

Linjojen yhteisellä osuudella Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä ruuhka-ajan vuoroväli on 2,5 minuuttia. Arjen päiväliikenteessä ja alkuillasta sekä lauantaina päiväaikaan junat kulkevat vajaan neljän minuutin välein. Sunnuntaisin ja muina aikoina metron vuoroväli linjojen yhteisellä osuudella on viisi minuuttia.

Metrosta on suora yhteys kauppakeskus AINOAan ja sitä kautta myös muualle Tapiolan alueella. 

Katso lisää HSL:n opaskartasta (pdf)

Bussiyhteydet

Kaikki Tapiolan kautta kulkevat tai sinne päättyvät bussilinjat käyttävät uutta bussiterminaalia, joka sijaitsee Merituulentiellä kauppakeskus AINOAn ja metroaseman yhteydessä. Terminaalista on hyvä pääsy kauppakeskus AINOAn M-tasolle ja sieltä myös muualle Tapiolaan. 

Leppävaaran suunnalta pääset Tapiolaan bussilla 550, Munkkiniemestä bussilla 510 ja Mankkaan suunnalta tuo linja 115.

Uusi bussiterminaali on jakautunut kahteen osaan: pohjoiseen ja eteläiseen, joiden välissä kulkee Merituulentie. Pohjoisessa osassa sijaitsevat laiturit 1–7, ja niiltä lähtee suurin osa eteläisen Espoon liityntäyhteyksistä. Eteläisessä osassa sijaitsevat laiturit 10 ja 11, mistä lähtevät muun muassa linjat 550 Itäkeskuksen ja 551 Leppävaaran suuntiin.

Terminaalin pohjoinen osa:
Laituri 1: linja 112
Laituri 2: linjat 124, 124K, 125, 125K
Laituri 3: linjat 118, 118B
Laituri 4: Linjat 548, 549
Laituri 5: Linjat 114, 115
Laituri 6: Linja 113
Laituri 7: Linja 111 Otaniemen suuntaan; linjat 550, 551 Westendinaseman suuntaan; lähibussilinjat 116, 117, 119; yölinjat 113N, 114N, 118N, 125N, 551N Espoon suuntaan

Terminaalin eteläinen osa:
Laituri 10: saapuvat bussit
Laituri 11: Linja 111 Hyljelahden suuntaan; linja 550 Itäkeskuksen suuntaan; linja 551 Herttoniemen suuntaan; lähibussilinjat 116 ja 119; yölinjat 113N, 114N, 118N, 125N, 551N Kampin suuntaan

Etsi reittisi Tapiolaan HSL:n sivuilta tai katso lisää HSL:n opaskartasta (pdf).

Pyörällä Tapiolaan

Kun tulet Tapiolan keskukseen pyörällä, voit jättää sen kätevästi AINOAn katettuun pyöräparkkiin. Löydät ne Merituulentorilta, Tuulikinsillan itäpuolelta ja Länsituulelta pääoven läheisyydestä.

 

Katso Pyöräilykartta täältä